PMO Manager Service, Nordics till Getinge

Har du flerårig erfarenhet av att ha drivit komplexa tekniska installationsprojekt mot kund? Lockas du av möjligheten att ta ett nästa kliv som PMO-ansvarig på nordisk nivå?

På Getinge får du möjlighet att arbeta med teknik i framkant och med produkter som räddar liv!

Om tjänsten
Som PMO Manager för Getinge Service kommer du att vara övergripande ansvarig för de installationsprojekt som genomförs i Norden. Projekten är av varierad storlek och komplexitet och berör både Health Care såväl som projekt inom Life Science. Du har personalansvar för din enhet som i dagsläget består av åtta Projektledare placerade runt om i Norden.

Din huvudsakliga uppgift blir att utveckla effektivisera och skapa engagemang hos dina medarbetare. Därutöver har du en viktig roll vad gäller det strategiska arbetet för projektledningskontoret med ett fokus på fortsatt utveckling av styrmodell, processer och arbetssätt för att skapa en ännu högre kvalitet och effektivitet i verksamheten.
Du har resultatansvar för gruppen där du genomför och följer upp verksamhetsplaner och dess aktiviteter för att enheten ska nå uppsatta mål samtidigt som du verkar för att vidareutveckla samarbete och kommunikation såväl internt som externt.

Rollen rapporterar till General Manager Service Nordics och ingår i nordisk ledningsgrupp för service. Du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Resor ingår i rollen.

Är det här du?
Till den här rollen söker vi dig som har:

  • Akademisk examen relevant för rollen.
  • Minst 6-7 års erfarenhet från en roll som Projektledare av större installationsprojekt där du arbetat mot extern site/kund och då i en teknisk kontext där du framgångsrikt har ansvarat för och säkerställt framdrift, både kopplat till ekonomi, tidplan och kunddialog, gärna i en internationell miljö.
  • Erfarenhet från industri, installation eller liknande i en större organisation.
  • Djupgående kunskap kring projektmetodik- och projektledningsverktyg.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från roll som ledare med direktrapporterande personal.
  • Mycket goda kunskaper i engelska samt annat nordiskt språk i tal och skrift.
  • B-körkort

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är positiv, nyfiken och analytisk och tycker att det är roligt att arbeta med utveckling och kvalitet. Vi vill gärna hitta dig som kan bidra med kunskap och idéer och identifiera förbättringspotential i verksamheten. Vidare söker vi dig som är kommunikativ med förmågan att samarbeta med- och påverka intressenter på olika nivåer internt och externt. För att lyckas i tjänsten behöver du även ha goda ledaregenskaper och förmåga att kunna motivera medarbetarna att arbeta i team mot gemensamma mål.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Getinge med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

PMO, manager, installation, projektledning, metodik, styrmodell, ledarskap

Om företaget

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers to save lives and ensure excellent care. We provide innovations for operating rooms, intensive-care units, sterilization departments and for life science companies and institutions. A position at Getinge will provide career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day! https://www.getinge.com/se/