Inköpschef till ett av Sveriges största fastighetsbolag, Rikshem

Har du flerårig erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete från bygg/fastighetsbranschen och lockas av möjligheten att verka i en nyckelposition på ett av Sveriges största privata fastighetsbolag? Är du en driven, engagerad och närvarande ledare som motiveras av att vidareutveckla både dina medarbetare såsom inköp som funktion?

Rikshem erbjuder en spännande och utvecklande roll där du bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling!

Om tjänsten
Inköp inom Rikshem är idag en både uppskattad och väletablerad funktion som stöttar förvaltning, projektavdelning samt övriga stödfunktionernas inköpsbehov. Som ett vidare steg i den strategiska utvecklingen finns en målsättning om att ta funktionen till nästa nivå genom att implementera ett kategoristyrt arbetssätt.

Som Inköpschef har du ett övergripande ansvar för att säkerställa välfungerande inköp samt en kontinuerlig minskning av kostnader. Du leder arbetet med att sätta upp tydliga mål och ta fram strategier för de olika inköpskategorierna och arbetar nära organisationen både vad gäller de strategiska och operativa inköpsfrågorna. Rollen har ett strategisk fokus där du utvecklar strategier för olika kategorier och inköpsprocessen samtidigt som du är ett aktivt och närvarande stöd för beställare och stödfunktioner. Tillsammans med ett team om sex direktrapporterande inköpare driver ni och utvecklar inköp inom Rikshem till att bli ännu bättre!

Utöver detta ingår det att bidra till att utveckla affären och företagets hållbarhetsarbete. Du håller dig ständigt uppdaterad för att kunna driva företaget framåt, med målsättning att ha marknadens bästa avtal, både ur en affärsmässig- och hållbarhetsaspekt.

I rollen ingår:

  • utveckling av processer och rutiner gällande inköp
  • utbilda organisationen i processer och rutiner
  • stötta de olika avdelningarna i inköpsfrågor
  • driva ett övergripande kvalitetsarbete och säkerställa rutiner för leverantörsuppföljning
  • expertstöd gällande kommersiell avtalsrätt, entreprenadjuridik ABT06, funktionsentreprenader AFF

Rollen utgår från Rikshems trevliga kontor i centrala Stockholm och du rapporterar till chef för Verksamhetsutveckling.

Är det här du?
För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskoleexamen inom relevant område samt flerårig erfarenhet av kategoristyrt inköp, i en ledande roll inom närliggande bransch. Kanske arbetar du idag som Kategorichef, Portföljansvarig eller Inköpschef på ett byggföretag, annat fastighetsbolag eller hos en fastighetsutvecklare. Du har god ämneskunskap inom inköp, upphandling, kunskaper i kommersiell avtalsrätt och ABT 06 /AFF samt erfarenhet av att leda grupper och arbeta i projektform. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att driva eller ingå i förändringsarbete samt har erfarenhet av att arbeta med en geografisk utspridd förvaltningsorganisation. Har du även erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling, LOU, är det meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av digitala stöd för inköpsprocessen samt om du har erfarenhet av spend- och BI-system. Du behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift och har erfarenhet av att arbeta i upphandlingssystem såsom e-Avrop, Tendsign Kommers eller liknande.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är driven, trygg och förtroendeingivande i ditt ledarskap. Du är en tydlig kommunikatör, lyhörd, flexibel och lösningsorienterad. Vidare skapar du långsiktiga och goda relationer samtidigt som du har en hög affärsmässighet i kombination med en prestigelöshet och förmåga att se helhetsperspektivet.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar företaget med Level Executive. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: purchase manager, sourcing, procurement, projektinköp, byggsektor, bygg, fastighetsbolag, fastighet, entreprenadinköp, entreprenad, byggherre, beställare, avtal, ABT, AFF, strategiskt inköp, upphandling, kategoristyrt inköp

Om företaget

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Läs mer på Rikshem.se